Keramiek op onze dagbesteding

Hallo Allemaal,
Ik ben Kiki en geef keramiek op de dagbesteding van E.E.N.ZORG.
Al 17 jaar ben ik keramist en geef al die jaren les onder de naam Kiek Keramiek. Ik heb de ambachtelijke opleiding hier in Gouda voltooid en ben toen 1 jaar bij een keramiste mee gaan lopen. Het lesgeven, het werken met klei, de rust die klei geeft, de diverse mensen die in mijn groepen zitten, het bakken en stoken. Het is eigenlijk allemaal even leuk. De groepen zijn altijd heel gezellig en doordat de mensen lange tijd les hebben ontstaat er vaak een band in de groep. Ook dat maakt het voor iedereen aantrekkelijk om te werken met klei en ook om de gezelligheid van de groep te ervaren.
Klei is een heerlijk zacht, zompig product, wat zich vormt naar jouw wensen. Je kan er de mooiste creaties mee maken en het klinkt misschien gek maar klei maakt gewoon gelukkig. Het kneedbare, zachte aan je handen, waarbij je ook nog iets kunt bouwen dat je leuk vind, is bijzonder rustgevend.
Draaien op de draaischijf kan ook. Het draaien vraagt wat meer geduld maar is bijzonder fijn om te doen. Je ziet jezelf vooruitgaan en het vraagt je volledige aandacht, waardoor je even helemaal loskomt van alles. Ik bak jullie werk in een oven en als het daaruit komt kan je het gaan glazuren. Ik heb vele kleuren die je erop kan doen. Ook daarna gaat het weer in de oven en zal je eindelijk zien hoe je werk geworden is.

De groep van E.E.N.ZORG gaat op donderdagmiddag van start.
Om 12:00 uur beginnen we met het nuttigen van de warme maaltijd, om 13:00 uur gaan we met het klei aan de slag, het is leuk om van te voren te bedenken wat je wilt maken, heb je hier nog geen idee over dan kan je ideeën op doen in de boekjes met voorbeelden. Tussen het kleien door doen we gezellig een bakje koffie. Hierna maken we ons klei werk af en ruimen we gezamenlijk op.
De eerste mensen die zich opgeven kunnen op woensdagochtend beginnen bij mij in de groep. Zijn jullie met meer dan 2 mensen, dan gaat de les verder op donderdagmiddag zoals boven omschreven.
Ik hoop dat jullie komen, het is zó leuk om iets te maken met je handen of te leren draaien op de draaischijf. Kom het proberen…. het is echt de moeite waard!!

Indien dit jou leuk lijkt kan je contact opnemen en ons mailen op info@eenzorggouda.nl of bellen naar het nummer 0182-701525.

Kiki Voskamp , Kiek Keramiek
www.kiekkeramiek.nl
www.eenzorggouda.nl